Hippisch recht

In de paardensport kunt u als ondernemer of particulier te maken krijgen met verschillende juridische problemen. Zo kunt u denken aan problemen bij de koop of verkoop van een paard, of de wens om de stalling of training van een paard contractueel goed te regelen.

Advocaat hippisch recht

In de paardensport kunt u als ondernemer of particulier te maken krijgen met verschillende juridische problemen. Zo kunt u denken aan problemen bij de koop of verkoop van een paard, of de wens om de stalling of training van een paard contractueel goed te regelen. Ook kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met schade die wordt aangericht door andermans paard dan wel schade die wordt veroorzaakt door uw eigen paard.

Het hippisch recht regelt alle mogelijke juridische vraagstukken met betrekking tot de paardensport. Daarbij gaat het niet alleen om juridische vragen over het paard zelf, maar ook om kwesties betreffende de manege of de manegehouder, de koop en de verkoop van een paard of aansprakelijkheidskwesties met betrekking tot een paard.

Juridisch advies over paardenzaken

Het hippisch recht is een specialistische tak en omvat verschillende rechtsgebieden. Juridische zaken met betrekking tot het hippisch recht kunnen zeer uiteenlopen. U kunt als ondernemer of particulier met verschillende vraagstukken te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Geschillen met betrekking tot de koop- en verkoop van paarden
  • Verborgen gebreken die aan het licht komen
  • Opstellen en beoordelen van diverse overeenkomsten en algemene voorwaarden in de paardensport
  • De stalling van een paard
  • Kwesties rondom de exploitatie van een manege
  • Kwesties met betrekking tot het aansprakelijkheidsrecht (u raakt bijvoorbeeld arbeidsongeschikt door een ongeval met een paard, uw paard heeft iets vernield of raakt zelf verwond en loopt schade op)
  • Schade aangericht of veroorzaakt door uw paard

Contact met onze advocaat specialist hippisch recht

Omdat op dit gebied soms grote financiële maar ook emotionele belangen op het spel staan, zult u door een specialist willen worden bijgestaan. Onze advocaten beschikken over de ervaring om u, in diverse uiteenlopende (juridische) geschillen, in de hippische branche bij te staan. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten in het hippisch recht.

Dat kan zowel telefonisch (via: 0578-614029) als per mail (via: info@echtadvocatuur.nl). Uiteraard mag u ook binnenlopen in ons kantoor. Wij zijn gevestigd in Epe (Veluwe) en u kunt ons goed bereiken vanuit de omliggende plaatsen zoals Emst, Heerde, Zwolle, Apeldoorn, Wapenveld en Nunspeet.

Direct contact opnemen

Onze specialisten

Koen Horstman

Advocaat | Directeur