Mogelijkheden van werktijdverkorting

Het corona-virus waart rond en leidt tot ingrijpende maatregelen. De maatregelen hebben grote gevolgen voor het bedrijfsleven. Er komt veel op u af als ondernemer én mogelijk verkeert uw onderneming plots in zwaar weer.

Aanvragen werktijdverkorting

Als u door het coronavirus tijdelijk minder (of te weinig) werk hebt, dan kunnen uw werknemers mogelijk een WW-uitkering krijgen vanwege werktijdverkorting. Werktijdverkorting is het tijdelijk verkorten van de werktijd van uw werknemers in verband met buitengewone omstandigheden die niet tot het ondernemersrisico behoren. Met de werktijdverkorting kunt u uw loonkosten beperken.

Voorwaarden voor het krijgen van werktijdverkorting

Werktijdverkorting kan niet zomaar worden verkregen. Er gelden een aantal voorwaarden:

  • Uw bedrijf is getroffen door een bijzondere situatie die niet tot het normale bedrijfsrisico behoren (zoals het corona-virus)
  • U verwacht voor een periode van minimaal 2 tot maximaal 24 minstens 20% minder werk.

Hoe lang geldt de werktijdverkorting?

De werktijdverkorting is tijdelijk en geldt voor de duur van maximaal zes weken. De periode van zes weken kan driemaal worden verlengd. In totaal kan dus voor een periode van maximaal 24 weken werktijdverkorting worden aangevraagd.

Voor wie kan ik werktijdverkorting aanvragen?

U kunt niet voor iedereen werktijdverkorting aanvragen. Dit kan slechts voor werknemers waarvoor u een loondoorbetalingsplicht heeft. Voor oproepkrachten met een 0-urencontract en uitzendkrachten geldt deze regeling niet.

Hoe moet ik werktijdverkorting aanvragen?

Een vergunning voor werktijdverkorting kunt u aanvragen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Dit gaat via een online portaal.

Juridisch advies van een advocaat arbeidsrecht en ondernemingsrecht

Wilt u meer informatie over werktijdverkorting? Of wilt u hulp bij het aanvragen van werktijdverkorting? Neem dan contact op met ECHT advocatuur. Onze advocaat arbeidsrecht en ondernemingsrecht staat u graag te woord.

Contact met een advocaat

Ons advocatenkantoor is gevestigd in Epe en wij zijn goed bereikbaar vanuit de omliggende plaatsen zoals Emst, Heerde, Zwolle, Nunspeet, Apeldoorn en Harderwijk. U kunt ons bereiken via 0578-614029, of laat uw bericht achter via de contactpagina. Ook kunt u onze advocaten rechtstreeks bellen. Kijk op de teampagina voor de rechtstreekse nummers.

Direct contact opnemen