Sportrecht

Sport. Voor de één een spelletje, voor de ander een serieuze carrière met grote commerciële belangen. Als professional binnen de sport richt u zich graag op uw vak.

Advocaat sportrecht

Sport. Voor de één een spelletje, voor de ander een serieuze carrière met grote commerciële belangen. Als professional binnen de sport richt u zich graag op uw vak. De sportsector is echter volop in beweging en de hoeveelheid regels nemen toe.

Als sporter, vereniging (club), organisator van evenementen of sponsor hebt u te maken met allerlei contracten, reglementen en protocollen. Dit zorgt voor veel vragen. Onze advocaat sportrecht houdt de ontwikkelingen binnen de sportwereld nauwlettend in de gaten en gaat samen met u de juridische hindernissen aan op weg naar sportief succes.

Wat kan een advocaat sportrecht voor u betekenen?

Het sportrecht is een complex rechtsgebied. Dat komt omdat binnen het sportrecht verschillende rechtsgebieden samenvallen, zoals onder meer het ondernemingsrecht, het arbeidsrecht, het aansprakelijkheidsrecht en het intellectuele eigendomsrecht.

Onze advocaat sportrecht kan u onder meer adviseren over de volgende aangelegenheden:

  • Opstellen statuten, reglementen en regels;
  • Advisering over contracten, zoals spelerscontracten, sponsorcontracten en trainerscontracten;
  • Arbitrage en tuchtrecht;
  • Sport en aansprakelijkheid, zowel van het bestuur, de individuele sporter als de vereniging;
  • Incasso van vorderingen zoals sponsorgelden;
  • Advies over merchandising, zoals portret- en merkrechten.

Snel hulp van een advocaat sportrecht

Bent u actief binnen de sportwereld en hebt u een vraag over het sportrecht? Neem gerust vrijblijvend contact op met onze advocaat sportrecht. Dat kan zowel telefonisch (via: 0578-614029) als per mail (via: info@echtadvocatuur.nl). Uiteraard mag u ook binnenlopen in ons kantoor. Wij zijn gevestigd in Epe (Veluwe) en u kunt ons goed bereiken vanuit de omliggende plaatsen zoals Emst, Heerde, Zwolle, Apeldoorn, Wapenveld en Nunspeet.

Direct contact opnemen

Onze specialisten

Koen Horstman

Advocaat | Directeur