Arbeids­recht werknemers

Mag uw werkgever van u verlangen dat u uw werktijden wijzigt? Dreigt ontslag, of is u zelfs al een voorstel gedaan? De advocaat arbeidsrecht werknemer van ECHT advocatuur begeleidt u bij geschillen met werkgevers.

Advocaat arbeidsrecht werknemer

Heeft uw werkgever u verzocht om wijzigingen aan te brengen in uw werktijden? Dreigt er een ontslag of heeft u zelfs al een ontslagvoorstel ontvangen? Bent u in verwarring over uw recht op een transitievergoeding? Ervaart u problemen bij het UWV? Verloopt de re-integratie niet zoals gehoopt? In dit soort complexe situaties kunt u vertrouwen op de deskundigheid van een gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht van ECHT advocatuur.

Onze toegewijde advocaten zijn er om u te begeleiden en te ondersteunen bij geschillen met uw werkgever. We begrijpen dat dit soort situaties vaak gepaard gaat met onzekerheid en stress. Daarom streven we ernaar om zo snel mogelijk duidelijkheid te bieden en uw onzekere situatie te beëindigen.

Bij ECHT advocatuur richten we ons niet alleen op de juridische aspecten van uw zaak, maar hebben we ook aandacht voor de mens achter het geschil. We zetten ons in om een oplossing te vinden die recht doet aan uw specifieke situatie. Onze advocaten hebben niet alleen kennis van de wet, maar ook begrip voor de emotionele en persoonlijke aspecten die vaak gepaard gaan met arbeidsconflicten. Wij zijn hier om u te helpen uw rechten te beschermen en om een weg naar een positieve uitkomst te vinden.

Hulp van een advocaat arbeidsrecht

Een groot deel van het leven brengen we door op ons werk. Wel zo prettig dus dat u zich prettig voelt op uw werk. Soms is dat echter niet het geval. In dat geval kan advies van een specialist arbeidsrecht uitkomst bieden. Onze advocaat arbeidsrecht kent het arbeidsrecht door en door én kan u adviseren over onder andere de volgende onderwerpen:

  • Geschillen over de hoogte van uw loon (loonvordering);
  • Vragen over de proeftijd en de opzegtermijn;
  • Vragen over de transitievergoeding, de aanzegvergoeding en de billijke vergoeding;
  • Schorsing en non-actief werknemer;
  • Ontslag en beëindiging met wederzijds goedvinden;
  • Ontslagaanvraag via het UWV (ontslagvergunning);
  • Vragen over ziekte en re-integratie;
  • Concurrentiebeding en relatiebeding.

Loon niet of te laat betaald?

Het ondervinden van problemen met betrekking tot uw salaris, zoals te late uitbetalingen of het niet ontvangen van uw loon, is een uiterst frustrerende situatie, aangezien u toch uw lopende rekeningen moet voldoen. Helaas komt het maar al te vaak voor dat werkgevers nalaten om het salaris op tijd uit te betalen. Als u geconfronteerd wordt met achterstallig loon, is het moment om ECHT advocatuur in te schakelen aangebroken.

ECHT advocatuur staat voor u klaar om u te helpen uw achterstallig loon op te eisen bij uw werkgever, gebruikmakend van juridische instrumenten zoals een loonvordering. Wij begrijpen dat deze kwesties voor stress en onzekerheid kunnen zorgen, en daarom zijn we vastbesloten om u te begeleiden in het nastreven van de uitbetaling die u rechtmatig toekomt.

Onze ervaren advocaten zijn zeer bedreven in het bewerkstelligen van loonvorderingen en zullen u graag ondersteunen bij elke stap van het proces. We streven naar het herstellen van uw financiële rechtvaardigheid en het zorgen voor een snelle oplossing, zodat u de nodige rust en zekerheid kunt hervinden in uw financiële situatie. Bij ECHT advocatuur zetten we ons in voor uw belangen en helpen we u om rechtvaardigheid te bereiken, zelfs in gevallen van achterstallig loon. Neem gerust contact op met onze advocaat arbeidsrecht om uw zaak voor te leggen.

Ontslag: check vaststellingsovereenkomst?

Een vaststellingsovereenkomst, vaak afgekort als VSO, is een juridisch document waarin zowel de werknemer als de werkgever overeenkomen om een einde te maken aan een lopende arbeidsovereenkomst. Dit type overeenkomst wordt ook wel aangeduid als een beëindigingsovereenkomst.

Een VSO kan worden toegepast in diverse situaties, maar ze zijn met name populair in ontslagkwesties. Het aantrekkelijke aspect van een VSO is dat zowel werknemers als werkgevers hiermee een gerechtelijke procedure kunnen vermijden.

Deze overeenkomst maakt het mogelijk om de arbeidsovereenkomst op basis van wederzijdse instemming te beëindigen, terwijl het recht op een WW-uitkering behouden blijft. Hierdoor kan een werknemer na beëindiging van het dienstverband onder bepaalde voorwaarden aanspraak blijven maken op een werkloosheidsuitkering.

Indien u in het bezit bent van een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst, is het raadzaam om niet direct te ondertekenen zonder de nodige zorgvuldigheid. Het is verstandig om uw vaststellingsovereenkomst (VSO) te laten checken door een deskundige advocaat arbeidsrecht werknemer. Neem gerust contact op met onze advocaat arbeidsrecht om dit te regelen en onnodige risico’s te vermijden.

In contact komen met een advocaat arbeidsrecht

Indien u momenteel geconfronteerd wordt met een geschil of conflict met uw werkgever en zich afvraagt of onze ervaren advocaat arbeidsrecht u kan bijstaan, nodigen wij u van harte uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij begrijpen dat arbeidsgerelateerde geschillen vaak zorgen en vragen met zich meebrengen, en we zijn hier om u te helpen.

Onze communicatiemogelijkheden zijn divers en ontworpen voor uw gemak. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via het nummer 0578-614029, of u kunt ons een e-mail sturen naar info@echtadvocatuur.nl. Als u liever persoonlijk met ons wilt spreken, bent u van harte welkom om ons kantoor te bezoeken. Ons kantoor is strategisch gevestigd in Epe, te midden van het prachtige landschap van de Veluwe. Het is goed bereikbaar vanuit omliggende steden en dorpen, zoals Emst, Heerde, Zwolle, Apeldoorn, Wapenveld en Nunspeet.

Bij ECHT advocatuur begrijpen we dat elk geschil zijn eigen specifieke kenmerken heeft, en we zijn toegewijd om u te voorzien van deskundig juridisch advies en begeleiding om uw kwestie op te lossen. We zijn er niet alleen om uw juridische belangen te behartigen, maar ook om te zorgen voor een persoonlijke benadering die recht doet aan uw situatie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, zodat we u kunnen helpen de juiste stappen te zetten in de richting van een passende oplossing voor uw geschil met uw werkgever.

Direct contact opnemen

Onze specialisten

Koen Horstman

Advocaat | Directeur

Jeroen Peute

Advocaat