Erfrecht

Vroeg of laat komen we allemaal in aanraking met het erfrecht en mogelijk een advocaat erfrecht. Soms heeft de overledene een testament opgemaakt, maar dat is niet altijd het geval. Hebt u een vraag? Neem contact op met onze advocaat erfrecht.

Advocaat erfrecht Epe

We denken niet altijd na over dit fenomeen omdat het toch een precair onderwerp is. Meestal komt het ter sprake als er een geschil in de familie speelt of als iemand overlijdt. Of mensen willen voor hun dood alles goed gergeld hebben. Het is eigenlijk bijna in alle gevallen aan te raden om een testament op te laten maken. 

Ruzie over de verdeling van de erfenis

Terwijl u een periode van rouw doormaakt moet er een heleboel geregeld worden. Uiteindelijk is namelijk de bedoeling van het erfrecht dat de erfenis wordt verdeeld. In de verdeling krijgt u te maken met een combinatie van financiële en emotionele belangen. Wat een erfrechtzaak complex maakt zijn de familiebanden. Rondom de verdeling van nalatenschap ontstaan daarom – helaas – met enige regelmaat conflicten. Deze conflicten hebben vaak enorme impact doordat ze zich afspelen binnen de familiesfeer. Juist dan is het van belang om helder op een rij te hebben wat uw rechten zijn. Onze advocaat specialist erfrecht Suzanne Buitenkamp bespreekt dit graag met u.

Advocaat erfrecht inschakelen

Wij realiseren ons dat het een stap is die u liever niet wilt maken maar soms ontkomt u er niet aan om een advocaat in te schakelen. Het recht van erven is een complex rechtsgebied. Er zijn maar weinig advocaten die het erfrecht écht goed kennen. Het is belangrijk om deskundige hulp in te schakelen want de belangen zijn groot. Als het dan zover is, dan zit u bij ons in ieder geval goed.

Wij zijn namelijk dé specialist op dit gebied van Epe en omgeving. U bent om die reden in goede en vooral professionele handen. Wat de aanleiding voor de ruzie met de erfgenamen ook is, u kunt bij ons terecht voor alle facetten rondom dit recht, zoals onder andere:

  • Vragen over het aanvaarden van een erfenis (zuiver, beneficiair of verwerpen);
  • Vragen over het opstellen van een testament;
  • Vragen over de verdeling van een erfenis;
  • Conflicten over de verdeling van een erfenis;
  • Ruzie met de erfgenamen en/of de executeur testamentair ;
  • Vragen over onterven, kindsdeel, legitieme portie en legitimarissen;
  • Vragen over een codicil of wilsbeschikking.

Contact met een advocaat

Hebt u een geschil/ruzie over een erfenis? Bent u erfgenaam of juist onterfd? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze advocaat erfrecht Suzanne Buitenkamp. Dat kan zowel telefonisch (via: 0578-614029) als per mail (via: info@echtadvocatuur.nl). Uiteraard mag u ook binnenlopen in ons kantoor. Wij zijn gevestigd in Epe (Veluwe) en u kunt ons goed bereiken vanuit de omliggende plaatsen zoals Emst, Heerde, Zwolle, Apeldoorn, Wapenveld en Nunspeet.

Direct contact opnemen

Onze specialisten

Suzanne Buitenkamp

Advocaat