Bedrijf kopen of verkopen

Wilt u uw bedrijf kopen of verkopen? Of bent u van plan om een onderneming te kopen of over te nemen? Dan is het verstandig om advies in te winnen van een ervaren advocaat die verstand heeft van koop, verkoop, fusies en overnames van een bedrijf.

Een bedrijf kopen of verkopen: advocaat fusies en overnames helpt!

Overweegt u om uw bedrijf te verkopen, of misschien denkt u eraan om een onderneming aan te kopen of over te nemen? In dergelijke strategische zakelijke beslissingen is het van cruciaal belang om deskundig advies in te winnen van een ervaren advocaat die uitgebreide kennis heeft op het gebied van bedrijfsoverdrachten, fusies en overnames. Dit soort transacties zijn vaak complex en omvatten diverse facetten, en de financiële belangen zijn doorgaans aanzienlijk. Bij ECHT advocatuur vindt u de expertise en begeleiding die u nodig heeft om deze belangrijke stappen met vertrouwen te zetten.

Juridisch advies van een advocaat over het kopen of verkopen van een bedrijf of onderneming

Bedrijf kopen of verkopen: de toegewijde advocaten bij ECHT advocatuur zijn gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van de aan- en verkoop van ondernemingen. Of u nu de kopende of verkopende partij bent, ons team staat voor u klaar. Wij gaan verder dan louter juridisch advies: we denken met u mee en voorzien u van gedegen inzicht in zowel de kansen als de risico’s die gepaard gaan met deze complexe transacties. Gedurende alle stadia van het overnameproces kunnen wij u van dienst zijn, of dat nu op de achtergrond is als uw vertrouwde adviseurs of actief op de voorgrond, waarbij wij namens u onderhandelingen voeren om uw belangen te behartigen.

Wat doet een advocaat bij een bedrijfsovername?

Bedrijf kopen of verkopen: bij onze advocaat ondernemingsrecht kunt u onder meer terecht voor de volgende vragen:

 • Het opstellen van diverse overeenkomsten, zoals:
  • een geheimhoudingsverklaring (NDA)
  • een intentieovereenkomst (LOI)
  • een koopovereenkomsten
  • een aandeelhoudersovereenkomst
  • een managementovereenkomst
  • Advies over vrijwaringen en garanties
  • Vragen over bedrijf kopen of verkopen;
  • Geschillen naar aanleiding van het overname- en verkoopproces
  • Advies over een due diligence onderzoek.

Waarom op tijd een advocaat inschakelen?

Het komt maar al te vaak voor dat kopers en verkopers aarzelen om tijdig juridisch advies in te winnen van een gespecialiseerde ondernemingsrechtadvocaat wanneer ze bezig zijn met een zakelijke transactie. In veel gevallen heerst er een informele en vriendelijke sfeer tussen de partijen, waardoor het belang van een specialist bij het opstellen van een koopcontract voor de overname van een bedrijf over het hoofd wordt gezien. Bij ECHT advocatuur begrijpen we dat het gehele overnameproces een vak apart is, en daarom staan onze ervaren advocaten voor u klaar.

Onze toegewijde advocaten beschikken over uitgebreide ervaring op het gebied van bedrijfsovernames, en ze begeleiden u gedurende het gehele proces. Dit begint bij het opstellen van een non-disclosure agreement (NDA) voor geheimhouding en strekt zich uit tot de onderhandelingen en het opstellen en beoordelen van het overnamecontract. We realiseren ons dat elk detail van dergelijke transacties van cruciaal belang is, en daarom stellen we onze juridische expertise en toewijding volledig in dienst van uw belangen.

Of u nu een koper of een verkoper bent van een bedrijf, het inschakelen van een advocaat van ECHT advocatuur is van onschatbare waarde om ervoor te zorgen dat de deal soepel en conform alle wettelijke vereisten verloopt. Wacht niet te lang en maak gebruik van onze specialistische begeleiding om uw zakelijke transactie tot een succes te maken. Kortom, bedrijf kopen of verkopen? Neem contact met ons op!

Advies en hulp van een advocaat fusies en overnames

Gaat u een bedrijf kopen over kopen? Hebt u uw bedrijf verkocht maar hebt u een geschil met de koper? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze advocaat ondernemingsrecht (fusies en overnames). Dat kan zowel telefonisch (via: 0578-614029) als per mail (via: info@echtadvocatuur.nl). Uiteraard mag u ook binnenlopen in ons kantoor. Wij zijn gevestigd in Epe (Veluwe) en u kunt ons goed bereiken vanuit de omliggende plaatsen zoals Heerde, Zwolle, Apeldoorn, Arnhem, Harderwijk, Elspeet en Nunspeet.

Direct contact opnemen