Beslag

Beslag leggen gebeurt vaak om meerdere redenen. Enerzijds om zekerheid te krijgen over uw vordering en anderzijds om druk uit te oefenen. Beslag doet zich voor in twee vormen.

Advocaat voor beslaglegging

Beslag leggen gebeurt vaak om meerdere redenen. Enerzijds om zekerheid te krijgen over uw vordering en anderzijds om druk uit te oefenen. Beslag doet zich voor in twee vormen, namelijk conservatoir beslag en executoriaal beslag. Conservatoir beslag is een bewarend beslag. Zodra een rechter u in het gelijk heeft gesteld gaat het conservatoire beslag over in een executoriaal beslag en kunt u zich direct verhalen op het in beslag genomen goed.

Waarop kan beslag worden gelegd?

Op alle eigendommen van een schuldenaar (enkele uitzonderingen daargelaten) zoals roerende zaken, onroerende zaken, auto’s, inventaris, handelsvoorraad en vorderingen (zoals openstaande facturen en een bankrekening).

Hoe leg ik beslag?

Voordat conservatoir beslag kan worden gelegd moet de rechter om toestemming worden gevraagd. Dat is relatief eenvoudig en de toestemming wordt meestal binnen één werkdag gegeven. Met de toestemming in handen moet vervolgens een deurwaarder het beslag gaan leggen.

Het conservatoire beslag blijft niet eeuwig op het eigendom van de schuldenaar rusten. Eén van de voorwaarden van het beslag is dat er binnen een bepaalde termijn (meestal 14 dagen) een rechtszaak moet worden gestart. In die rechtszaak zal de rechter een oordeel geven over de vordering waarvoor beslag is gelegd.

Een advocaat voor het leggen van beslag

Hebt u een klant die niet wil betalen? En moet er direct actie worden ondernomen? Neem dan snel vrijblijvend contact op met onze advocaat incasso advocaat. Hij kan u helpen bij het leggen van beslag, het aanvragen van het faillissement of het starten van een incasso kort geding. Onze advocaten zijn zowel telefonisch (via: 0578-614029) als per mail (via: info@echtadvocatuur.nl) te bereiken. Uiteraard mag u ook binnenlopen in ons kantoor. Wij zijn gevestigd in Epe (Veluwe) en u kunt ons goed bereiken vanuit de omliggende plaatsen zoals Emst, Heerde, Zwolle, Apeldoorn, Wapenveld en Nunspeet.

Direct contact opnemen