Faillissementsaanvraag

Als uw factuur door het incassotraject niet wordt betaald, dan biedt de faillissementsaanvraag als incassomiddel mogelijk uitkomst. Met een faillissementsaanvraag kan worden getracht uw debiteur alsnog tot betaling te dwingen.

Advocaat voor faillissementsaanvraag

Als uw openstaande factuur door het reguliere incasso traject niet wordt betaald, dan biedt de faillissementsaanvraag mogelijk uitkomst. Met een faillissementsaanvraag kan worden geprobeerd uw debiteur alsnog tot betaling te dwingen. In de praktijk blijkt dit een zeer effectieve en succesvolle aanpak. Een faillissement heeft immers verregaande gevolgen, waarop doorgaans niemand zit te wachten. De advocaten van ECHT advocatuur kunnen binnen no-time een faillissementsaanvraag voor u indienen.

Faillissementsaanvraag als incassomiddel

Het indienen van een faillissementsaanvraag is een uiterst doeltreffend instrument voor incasso dat vaak wordt ingezet om zakelijke debiteuren te bewegen tot betaling. Het uiteindelijke doel is meestal niet om de debiteur daadwerkelijk failliet te laten verklaren, maar eerder om druk uit te oefenen op de debiteur. In de meeste gevallen willen debiteuren namelijk koste wat het kost voorkomen dat het faillissement wordt uitgesproken, en daarom kiezen ze ervoor om alsnog tot betaling over te gaan. Het indienen van een faillissementsaanvraag tegen een debiteur blijkt daarom een buitengewoon succesvol instrument te zijn binnen het incassoproces.

Een faillissement aanvragen door onze advocaat

Hebt u een leverancier of klant die niet betaalt? Heeft het normale incasso traject geen effect? Dan is het wellicht tijd om een het faillissement van uw leverancier of klant aan te vragen. De advocaten van ECHT advocatuur zijn u daarbij graag van dienst. Neem gerust vrijblijvend contact op met ons. Dat kan zowel telefonisch (via: 0578-614029) als per mail (via: info@echtadvocatuur.nl). Uiteraard mag u ook binnenlopen in ons kantoor. Wij zijn gevestigd in Epe (Veluwe) en u kunt ons goed bereiken vanuit de omliggende plaatsen zoals Emst, Heerde, Zwolle, Apeldoorn, Wapenveld en Nunspeet.

Hoe verloopt de procedure voor een faillissementsaanvraag

In het geval van een incassozaak initiëren we altijd de minnelijke fase als eerste stap. Dit houdt in dat we schriftelijk en telefonisch contact opnemen met de debiteur in kwestie. Wanneer deze benaderingen geen resultaat opleveren, kan de mogelijkheid van een faillissementsaanvraag als incassomiddel worden overwogen. De procedure voor het indienen van een faillissementsaanvraag verloopt volgens de volgende stappen:

  1. Een incasso-advocaat stelt een verzoekschrift op en dient dit in bij de rechtbank. In dit verzoekschrift wordt kort uiteengezet dat de debiteur in gebreke blijft met betalen, dat er meerdere schuldeisers zijn en dat het bedrijf om die reden failliet verklaard moet worden.

  2. De rechtbank plant binnen een termijn van 4 weken een zitting waarin de faillissementsaanvraag mondeling wordt behandeld.

  3. Uw debiteur wordt opgeroepen om op deze zitting te verschijnen, terwijl u zelf niet fysiek aanwezig hoeft te zijn. Wij zorgen ervoor dat er namens u een incasso-advocaat aanwezig is bij de rechtbank. Meestal duurt de mondelinge behandeling van een zaak niet langer dan 5 minuten.

  4. Als er onderhandelingen plaatsvinden over de betaling van de uitstaande factuur, kan de zaak worden aangehouden (uitgesteld). Een faillissementsaanvraag kan tot maximaal 8 weken worden uitgesteld.

  5. Totdat het faillissement daadwerkelijk wordt uitgesproken, behoudt uw debiteur de kans om de openstaande factuur te voldoen. Indien uw debiteur betaalt voordat het faillissement wordt uitgesproken, trekken wij de faillissementsaanvraag in.

Deze procedure biedt zowel u als schuldeiser als uw debiteur de mogelijkheid om tot een oplossing te komen voordat er verdere juridische stappen worden ondernomen.

Advocaat voor faillissementsaanvraag

Wanneer u als schuldeiser overweegt het faillissement van uw debiteur aan te vragen, is het verstandig een ervaren advocaat in de arm te nemen. Hoewel iedere advocaat in principe het faillissement kan aanvragen, beschikt niet elke advocaat over de benodigde specialisatie op het gebied van faillissementsprocedures. Wij hebben gedurende vele jaren met succes gebruikgemaakt van dit instrument om druk uit te oefenen op debiteuren, en hebben talloze schuldeisers geholpen bij het innen van hun openstaande vorderingen. Bent u geïnteresseerd in een soortgelijke oplossing? Dan kunt u uw incassozaak aan ons toevertrouwen. Onze deskundige incasso-advocaten gaan onmiddellijk aan de slag en zorgen ervoor dat het verschuldigde bedrag spoedig op uw rekening wordt bijgeschreven.

Als u echter liever eerst met een incassospecialist wilt overleggen om te verkennen wat wij voor u kunnen betekenen, nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen via het contactformulier of per e-mail. U kunt uw incassozaak vrijblijvend voorleggen aan onze experts, waarna wij u voorzien van eerlijk en duidelijk advies.

Direct contact opnemen