Incasso
abonnement

Met een incasso abonnement van ECHT advocatuur brengt u uw debiteurenbeheer goed op orde. Het is de perfecte aanvulling op uw debiteurenbeheer. U krijgt namelijk de kwaliteit van een advocaat voor de prijs van een incassobureau.

Hoe werkt het incasso abonnement

Veel ondernemers hebben weinig tijd om achter openstaande facturen aan te gaan. Met het incasso abonnement wordt incasseren gemakkelijk. Het incasso abonnement kost slechts € 325,00 exclusief 21% BTW per jaar en daarvoor krijgt u 24/7 toegang tot onze online incasso module en kunt u jaarlijks tot maar liefst 100 dossiers indienen. Met behulp van ons online klantenportaal hebt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week toegang tot onze online incasso module. U bepaalt zelf welke openstaande facturen u aan ons overdraagt. Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van de gegevens. Een incasso advocaat van ECHT advocatuur regelt de rest!

Zorgvuldig incasseren met behoud van relatie

Wij beheren uw vordering met zorg en incasseren uw openstaande en onbetaalde factuur op een verantwoordelijke en daadkrachtige manier. Daarbij hebben wij ook oog voor uw relatie met uw debiteur. Onze effectieve incasso werkwijze leidt er zelden toe dat uw klant daarna geen zaken meer met u wilt doen.

Incasso minnelijk traject – no cure no pay

Het incasseren van de vordering begint met het sturen van een profitletter. Door middel van deze brief krijgt uw debiteur nog éénmaal de kans om de openstaande factuur zonder bijkomende kosten, zoals incassokosten en rente, te voldoen. De ervaring leert dat de meerderheid van de debiteuren, als gevolg van deze brief, alsnog betaalt.

Wordt er niet betaald, dan zetten wij het incassotraject voort. In de minnelijke fase van het incasso abonnement werken wij op basis van het beginsel van no cure no pay. Onze effectieve werkwijze leidt er bijna altijd toe dat er wordt geïncasseerd.

U wordt er dus zelf nooit slechter van. Wordt er namelijk wel geïncasseerd, dan rekenen wij een provisie, die gelijk is aan de incassokosten en de rente die wij bij uw debiteur in rekening brengen. Oftewel: uw debiteur betaalt onze kosten! Dát is één van de grote voordelen van het incasso abonnement.

Een betalingsregeling voor uw openstaande factuur

Onze effectieve incasso methode is erop gericht om uw openstaande factuur snel en vlot te incasseren. Soms komt het ook voor dat een debiteur wél wil betalen maar niet de financiële middelen heeft om de factuur ineens te betalen. In dat geval spreken wij een betalingsregeling af. De regeling richten wij zo in dat de vordering alsnog zo snel mogelijk is afbetaald.

Gerechtelijke incassoprocedure

De ervaring leert dat onze werkwijze zeer effectief en doeltreffend is. Desondanks komt het soms voor dat een rechtszaak gestart moet worden om tot een succesvolle inning te komen. In overleg met u bespreken wij de mogelijkheden en voorafgaand aan het starten van een rechtszaak voorzien wij u van de beste strategie en een helder en duidelijk advies. Uiteindelijk gaat het er namelijk om dat u uw geld krijgt. Ons advies gaat dan ook verder dan de juridische haalbaarheid van uw dossier. De financiële positie van uw debiteur alsmede de verhouding tussen kosten en baten zijn minstens zo belangrijk. Het starten van een gerechtelijke procedure brengt namelijk kosten met zich mee. Wij bespreken deze kosten vooraf met u zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wel zo fijn!

Rechtszaak gewonnen, en nu?

Met het winnen van de rechtszaak hebt u nog niet automatisch uw geld. Wij schakelen de deurwaarder in als uw debiteur nog steeds weigert te betalen. De deurwaarder zal een verhaalsonderzoek verrichten en zo nodig beslag leggen op alle goederen van waarde. De kosten van de deurwaarder komen ook voor rekening van de debiteur.

Waar u echter wel rekening mee dient te houden is dat het kan zijn dat uw debiteur een ‘kale kip’ blijkt te zijn. Dat wil echter niet zeggen dat daarmee uw kansen verkeken zijn. Een uitspraak van de rechter is namelijk 20 jaar geldig. Mogelijk biedt de debiteur nu geen verhaal (‘kale kip’), maar dat kan in de toekomst natuurlijk anders zijn.

Uw eigen incasso advocaat

Bent u geïnteresseerd in een incasso abonnement? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Dat kan zowel telefonisch (via: 0578-614029) als per mail (via: info@echtadvocatuur.nl). Uiteraard mag u ook binnenlopen in ons kantoor. Wij zijn gevestigd in Epe (Veluwe) en u kunt ons goed bereiken vanuit de omliggende plaatsen zoals Emst, Heerde, Zwolle, Apeldoorn, Wapenveld en Nunspeet.

Neem een abonnement

Onze specialisten

Mehmet Sakarya

Advocaat

Koen Horstman

Advocaat | Directeur