Woning kopen
of verkopen

U hebt uw appartement of droomhuis gekocht maar ontdekt gebreken. Of u bent juist verkoper, en wordt daarop aangesproken door de koper. Wellicht is er wel verkocht maar wordt er alsmaar niet geleverd. En aan wie ligt dat? Aan de verkoper, de makelaar of de notaris?

Advocaat koop en verkoop

U hebt uw appartement of droomhuis gekocht maar ontdekt gebreken. Of u bent juist verkoper, en wordt aangesproken door de koper. Wellicht is er wel verkocht maar wordt er niet geleverd. Aan wie ligt dat? Aan de verkoper, de makelaar of de notaris? In dergelijke gevallen staan we u graag bij. De advocaten van ECHT advocatuur adviseren, en waar nodig procederen zij om te zorgen dat afspraken worden nagekomen.

Advies van een advocaat van ECHT advocatuur

Het kopen en verkopen gaat gepaard met verschillende rechten en plichten. Zo heeft de verkoper een informatieplicht en de koper een onderzoeksplicht. De koper wil zo goed als mogelijk weten wat hij krijgt. Hij wil waar voor zijn geld. De verkoper wil meestal een zo hoog mogelijke prijs.

Advies bij het opstellen van een overeenkomst

In alle gevallen is het verstandig om de afspraken vast te leggen in een schriftelijke koopovereenkomst. Voor de koop van een woonhuis is dat zelfs verplicht. De advocaten van ECHT advocatuur weten alles van overeenkomsten. Zij kunnen een overeenkomst voor u opstellen, maar u ook helpen te krijgen waar u recht op hebt. Wij adviseren dan ook graag over onder andere de volgende onderwerpen:

  • Advies over een koopovereenkomst (woning, auto, bedrijfspand, inboedel);
  • Advies over een particuliere koop/verkoop;
  • Advies over een bedrijfsmatige koop/verkoop;
  • Problemen na de levering;
  • Verborgen gebreken aan uw woning of auto;
  • Mondelinge overeenkomsten;
  • Afgebroken onderhandelingen.

Hulp van een advocaat vastgoedrecht en kooprecht

Loopt u tegen problemen aan met de koop, bouw of levering van uw woonhuis of appartement? Uit ervaring blijkt dat de hulp van een advocaat vaak te laat wordt ingeschakeld. Zorg dat u dit voor bent en raadpleeg in een vroeg stadium één van onze advocaten. Dat kan zowel telefonisch (via: 0578-614029) als per mail (via: info@echtadvocatuur.nl). Uiteraard mag u ook binnenlopen in ons kantoor. Wij zijn gevestigd in Epe (Veluwe) en u kunt ons goed bereiken vanuit de omliggende plaatsen zoals Emst, Heerde, Zwolle, Apeldoorn, Wapenveld en Nunspeet.

Direct contact opnemen